'Feyenoord ziet opvolger Bijlow in de Eredivisie rondlopen'

'Feyenoord ziet opvolger Bijlow in de Eredivisie rondlopen'

22 augustus om 18:30

Feyenoord lijkt één dezer dagen afscheid te gaan nemen van Justin Bijlow. De Rotterdammers zijn nog in onderhandeling over de sluitpost, maar de verwachting is dat de transfer er gaat komen. Feyenoord oriënteert zich inmiddels al op een vervanger en heeft volgens Voetbal International Nick Olij op de korrel. 

Feyenoord is al begonnen met de zoektocht naar een sterke concurrent voor Timon Wellenreuther, aangezien de club slechts de jonge Mikky van Sas achter de Duitser heeft staan bij een mogelijk vertrek van Justin Bijlow. Meerdere keepers worden momenteel overwogen. "De kans bestaat dat de club zijn nieuwe doelman zondag al in de ogen kijkt", aldus Voetbal International. Hiermee doelt het medium op Sparta-doelman Olij.

Olij, die al zeventien jaar bij Sparta speelt, is naar verluidt toe aan een nieuwe uitdaging. Feyenoord ziet in hem mogelijk een geschikte versterking om Wellenreuther te ondersteunen of zelfs te vervangen. Voor Feyenoord is het cruciaal om snel te handelen, vooral nu Bijlow mogelijk naar Southampton vertrekt. Deze transfer zou niet alleen Bijlow meer speeltijd geven, wat zijn kansen op het Nederlands elftal vergroot, maar ook Feyenoord ontlasten van zijn salaris.

Feyenoord en Southampton zijn nog in onderhandeling over de details van Bijlow’s transfer, waarbij de clubs overwegen om een huurconstructie met een verplichte koopoptie op te nemen. Alle betrokken partijen verwachten binnenkort een akkoord te bereiken, wat voor iedereen een win-winsituatie zou zijn.