Opstelling Ajax: Farioli wisselt weer flink, Berghuis begint op het middenveld

Dit is de opstelling van Ajax tegen Jagiellonia Bialystok
22 augustus om 19:33

Ajax neemt het donderdagavond in Polen op tegen Jagiellonia Białystok. Francesco Farioli voert weer veel wijzigingen door in zijn basiselftal. Zo zal Steven Berghuis als middenvelder starten en begint Brian Brobbey op de bank.  

Onder de lat staat de enige speler die vooraf al ingevuld kan worden: Remko Pasveer is de eerste keus van Farioli en verdedigt ook tegen Jagiellonia Białystok het doel. Voor de 40-jarige sluitpost spelen Devyne Rensch, Josip Sutalo, Youri Baas en Jorrel Hato. Deze week werd Danielle Rugani op huurbasis overgenomen van Juventus, maar de Italiaan begint op de bank tegen de Poolse tegenstander.

Jordan Henderson en Kenneth Taylor behouden hun positie ten opzichte van de vorige Europese wedstrijd tegen Panathinaikos. Kristian Hlynsson begon nog in de basis tegen NAC Breda, maar moest die wedstrijd bekopen met een blessure. Ook Kian Fitz-Jim is niet fit, waardoor beide spelers er niet bij zijn in Polen. Hierdoor begint Berghuis als "tien" op het middenveld bij de Amsterdammers.

Brobbey mocht tegen NAC Breda eindelijk in de basis beginnen, maar start tegen Jagiellonia Białystok op de bank. Zijn plek in de punt van de aanval wordt door Chuba Akpom vervuld. Carlos Forbs verzorgt de rechterflank en Mika Godts krijgt op de linkerflank het vertrouwen van Farioli. Steven Bergwijn wordt door Farioli dus nog altijd niet fit genoeg geacht om in de basis te starten.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Berghuis, Taylor; Forbs, Akpom, Godts