Dit is waarom Courtois geen interlands speelt zolang Tedesco bondscoach is

Dit is waarom Courtois geen interlands speelt zolang Tedesco bondscoach is

22 augustus om 21:45

Thibaut Courtois heeft besloten niet langer voor de Belgische nationale ploeg uit te komen zolang Domenico Tedesco de bondscoach is. De 32-jarige doelman van Real Madrid maakte dit donderdag bekend via zijn sociale media-kanalen, waarmee hij een punt zet achter een langdurige vete met de Italiaanse coach.

De onenigheid tussen Courtois en Tedesco begon in juni 2023, toen Courtois zich gepasseerd voelde omdat hij niet de aanvoerdersband kreeg tijdens de wedstrijd tegen Oostenrijk. In afwezigheid van Kevin De Bruyne koos Tedesco voor Romelu Lukaku als aanvoerder, iets wat Courtois moeilijk kon verkroppen. Hoewel hij in een later duel tegen Estland wél aanvoerder zou zijn, besloot Courtois om zich terug te trekken uit de selectie. Sindsdien verslechterde de relatie tussen hem en Tedesco alleen maar.

In zijn verklaring aan de fans gaf Courtois aan dat hij zich niet meer kan inzetten voor het nationale team zolang Tedesco aan het roer staat. "Na de gebeurtenissen met de coach en na veel nadenken, heb ik besloten om onder zijn leiding niet terug te keren bij het Belgische nationale team", aldus Courtois. Hij benadrukte dat hij verantwoordelijkheid neemt voor zijn beslissing, maar dat zijn gebrek aan vertrouwen in Tedesco een hartelijke sfeer binnen het team onmogelijk maakt.

De Belgische voetbalbond heeft Courtois' standpunt geaccepteerd. Courtois' carrière bij de Rode Duivels omvatte meer dan honderd interlands met als hoogtepunt de derde plaats op het WK 2018. Ondanks zijn grote bijdrage aan het nationale team, lijkt zijn tijd bij de Rode Duivels voorlopig voorbij zolang Tedesco de scepter zwaait.