Wie is Nicola Zalewski?

Wie is Nicola Zalewski, de Poolse international waar PSV een bod op heeft gedaan?

25 augustus om 10:45
Laatste update: 25 augustus om 10:39

PSV heeft interesse in Nicola Zalewski. De Pool staat hoog op het verlanglijstje in Eindhoven en moet overkomen van AS Roma. Wie is Zalewski en hoe verloopt zijn carrière tot nu toe? VoetbalNieuws.nl schetst een profiel.

Wie is Nicola Zalewski?

Nicola Zalewski, geboren op 23 januari 2002 in Tivoli, Italië, is een Pools-Italiaanse voetballer die zijn carrière voornamelijk heeft opgebouwd bij AS Roma. Ondanks zijn geboorte in Italië, speelt hij voor het Poolse nationale elftal. Die keuze heeft hem al diverse keren op het internationale toneel gebracht. Zalewski staat bekend als een veelzijdige speler, die voornamelijk opereert als wingback, maar ook als middenvelder uit de voeten kan. Het contract van Zalewski loopt in Rome nog door tot medio 2025.

Opkomst en doorbraak bij AS Roma

Zalewski begon zijn voetbalreis op slechts negenjarige leeftijd in de jeugdopleiding van AS Roma. Zijn talent viel al snel op en hij doorliep veel verschillende jeugdteams van de Giallorossi. Uiteindelijk leverde het hem in mei 2021 zijn debuut op voor het eerste elftal. In deze eerste wedstrijd, een halve finale in de Europa League tegen Manchester United, speelde hij een belangrijke rol in de overwinning van Roma door een schot te lossen dat uiteindelijk resulteerde in een eigen doelpunt van de tegenstander. Dit debuut werd al snel gevolgd door zijn eerste optreden in de Serie A.

In de daaropvolgende seizoenen groeide Zalewski uit tot een vaste waarde binnen het team van AS Roma. Hij verlengde zijn contract met de club in december 2021 tot medio 2025, wat het vertrouwen van de club in hem onderstreepte. Tijdens het seizoen 2022/23 maakte hij zijn eerste competitiedoelpunten en droeg hij bij aan het succes van Roma in zowel de nationale als de internationale competities. Naast zijn prestaties bij AS Roma heeft Zalewski zich ook laten zien bij het Poolse nationale elftal. Hij maakte zijn debuut in september 2021 en werd in 2024 opgenomen in de selectie voor het EK in Duitsland. Zijn eerste doelpunt voor Polen scoorde hij in een oefenwedstrijd tegen Turkije.

Kijk hier naar wat beelden van Zalewski:

Toekomst bij PSV?

Zalewski staat nu in de belangstelling van PSV, dat op zoek is naar versterkingen voor hun defensie. Met zijn veelzijdigheid en internationale ervaring kan hij een waardevolle toevoeging zijn voor de Eindhovense club, vooral gezien de drukke transferperiode die PSV te wachten staat. Zijn contract bij AS Roma loopt nog tot medio 2025, dus het zal interessant zijn om te zien of PSV erin slaagt om deze veelbelovende speler aan te trekken voordat de transfermarkt sluit. Zondag kwam het nieuws naar buiten dat PSV een bod van ongeveer negen miljoen heeft gedaan op de linksachter. Volgens De Telegraaf is dit voor AS Roma voldoende om de Pool over te nemen. Het is nu aan de speler zelf of hij een overgang naar Eindhoven ziet zitten.