Door deze blessure moet Jude Bellingham ruim één maand toekijken

Welke blessure heeft Jude Bellingham?
23 augustus om 14:15

Jude Bellingham zal de komende tijd niet inzetbaar zijn voor Real Madrid. De Engelsman heeft een blessure opgelopen tijdens de training en zit daarom minimaal één maand aan de kant. Welke blessure heeft Bellingham? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Real Madrid kende een valse start aan het competitieseizoen. Carlo Ancelotti kan gebruikmaken van het viertal: Vinicius Junior, Kylian Mbappé, Rodrygo en Bellingham, maar toch kwamen Los Blancos niet verder dan een gelijkspel op bezoek bij RCD Mallorca. Bellingham speelde in die wedstrijd de volledige negentig minuten, maar richting het tweede competitieduel tegen Real Valladolid sloeg het noodlot toe. Minimaal één maand zal de middenvelder in de lappenmand plaats moeten nemen.

Welke blessure heeft Bellingham opgelopen?

"Jude heeft een tik gehad en er wordt gekeken hoe ernstig het is", zei Ancelotti tijdens een persconferentie richting het duel met Valladolid. Bellingham liep de blessure op tijdens een training, maar uit de medische testen bleek het: 'een ​​blessure aan de dunne plantaire spier van zijn rechterbeen' te zijn, aldus de clubwebsite. De spierblessure is dusdanig dat hij de komende maand niet in actie zal komen voor Real Madrid.

Geluk bij een ongeluk voor Los Blancos is dat in de tweede week van september de Nations League begint. Voor Engeland zal Bellingham hoogstwaarschijnlijk niet beschikbaar zijn, maar Real Madrid verwacht hem mogelijk terug voor de duels met Real Sociedad of Espanyol. The Three Lions openen hun Nations League-campagne tegen Ierland, waarna een thuisduel met Finland zal volgen.