Eind aan langlopend conflict: El Ghazi cynisch na terugbetaling door Mainz

Eind aan langlopend conflict: El Ghazi bedankt Mainz voor terugbetaling
23 augustus om 18:43
Laatste update: 23 augustus om 18:59

Anwar El Ghazi heeft van Mainz 05 een financiële tegemoetkoming gestort gekregen, nadat de club de speler eind vorig jaar op staande voet ontsloeg. Hiermee lijkt het langdurige conflict tussen de club en de speler afgelopen. Op sociale media bedankt de voormalig Oranje-international de club uit de Bundesliga

Eind 2023 betuigde El Ghazi op sociale media zijn steun voor de Palestijnen in de strijd tussen Israël en Hamas. Mainz was hier niet van gediend en ontsloeg de speler per direct. De rechter oordeelde echter in juli dit jaar dat er geen sprake is van plichtsverzuim door de speler met een verleden bij Ajax en PSV. Het ontslag is daarom onterecht verklaard. Mainz moest de speler daarom 1,7 miljoen euro terugbetalen. 

Op sociale media maakt El Ghazi vrijdag bekend een substantieel bedrag van de club te hebben ontvangen. Een deel van het bedrag gebruikt de aanvaller voor projecten voor kinderen in de Gaza-strook. Hij laat daarbij weten op te blijven komen voor de mensen in Gaza. "In een poging om mij stil te krijgen, gebruik ik mijn stem nog harder om de onderdrukte en stemloze mensen in Gaza."