Dest geeft update over revalidatie: dit is wanneer hij weer verwacht te spelen

Dest geeft update over revalidatie: dit is wanneer hij weer verwacht te spelen
23 augustus om 20:22

Sergiño Dest is volop bezig met zijn revalidatie na een kruisbandblessure, maar de verdediger van PSV houdt zijn focus nog even weg van het voetbal. In een interview met ESPN op het circuit van Zandvoort, waar dit weekend de Formule 1 plaatsvindt, geeft Dest aan dat hij zich mentaal sterk moet houden tijdens zijn herstelproces.

Dest werd deze zomer definitief door PSV overgenomen van FC Barcelona ondanks zijn blessure. Aan ESPN vertelt de verdediger dat hij emotioneel wordt als hij te veel aan voetbal denkt. "Dan wil je spelen, wil je dat het sneller gaat, maar dat gaat niet." De vleugelverdediger volgt de wedstrijden van zijn team wel, maar kijkt deze niet in het stadion. "Dat zal mentaal gezien nog wel een stukje lastiger zijn. Maar ik support het team en ik wil weer kampioen worden. Ik doe rustig aan, zorg dat ik alles doe wat mogelijk is, stap voor stap."

Wanneer verwacht Dest weer te kunnen voetballen?

Dest hoopt in januari weer inzetbaar te zijn voor PSV, maar blijft voorzichtig. "Ik moet even kijken hoe het gaat. Ik wil er zeker van zijn dat mijn knie perfect hersteld is en dan kan ik spelen," aldus Dest. "Dus moet ik wat langer wachten, dan is dat zo. Het is nou eenmaal een zware blessure."