Pedersen vertrokken naar Italië: dit is wanneer de verdediger toch terugkeert naar

Pedersen vertrokken naar Italië: dit is wanneer de verdediger toch terugkeert naar Feyenoord

24 augustus om 09:24

Marcus Pedersen verliet Feyenoord afgelopen week voor Torino FC. De back zal komend jaar actief zijn in Italië, maar er is een mogelijkheid dat hij terugkeert in Rotterdam na een jaar in de Serie A. VoetbalNieuws vertelt je wanneer dat gebeurt.

Pedersen en Feyenoord besloten afgelopen week, wederom, afscheid van elkaar te nemen. Afgelopen jaar speelde de verdediger op huurbasis bij US Sassuolo, maar door de degradatie van de club maakte Pedersen niet de definitieve overstap. Feyenoord kon hierdoor zes miljoen euro vergeten.

Wanneer keert Pedersen toch terug bij Feyenoord?

Pedersen is op huurbasis naar Torino. Hiervoor ontvangt Feyenoord een bedrag van één miljoen euro. Mocht Torino hem willen houden, dan betalen zij nog eens 3,5 miljoen euro. Willen is echter een groot woord, want de koopoptie in het contract is verplicht. Toch zit er een addertje onder het gras. Volgens het Algemeen Dagblad heeft Torino bedongen dat als de club degradeert, zij af kunnen zien van de koopoptie. Hierdoor zal Feyenoord, net als dit jaar, Pedersen terug kunnen verwachten.

Torino is echter een vaste klant in de Serie A. Sinds 2012 spelen zij onafgebroken op het hoogste Italiaanse niveau en afgelopen jaar eindigde de club als negende.