Feyenoord loopt averij op richting Klassieker

Feyenoord loopt averij op richting Klassieker en speelt gelijk in stadsderby

25 augustus om 16:27
Laatste update: 25 augustus om 16:28

Feyenoord is er zondagmiddag niet in geslaagd de stadsderby te winnen op bezoek bij Sparta Rotterdam. De ploeg van Brian Priske kwam verrassend op achterstand én kreeg een rode kaart te verwerken, waardoor een comeback niet meer bewerkstelligd kon worden: 1-1.

Feyenoord begon sterk aan het duel met Sparta, maar van écht grote kansen was geen sprake. Na ruim een half uur kwam Sparta verrassend op voorsprong door Camiel Neghli. De speler zag Timon Wellenreuther ver uit zijn doel staan na een verdedigende actie en schoot wervelend binnen van grote afstand.

Spits Santiago Gimenez beleefde een onzichtbare wedstrijd en de kansen moesten dan ook van andere spelers komen. Na een uur spelen was het Quinten Timber die hard binnenschoot. De bal raakte nog doelman Justin Bijlow aan, maar vloog alsnog via het dak van het doel binnen. Feyenoord leek zich klaar te maken voor een comeback, maar enkele ogenblikken later pakte Ramiz Zerrouki zijn tweede gele kaart en stonden de bezoekers met tien man.

In het resterende half uur bleek het een spannend duel te worden met kansen over en weer. Mike Eerdhuijzen leek in het laatste kwart Igor Paixão te vloeren en aanvankelijk werd daar een strafschop voor gegeven. Na inmenging van de VAR veranderde dat echter in een strafschop en ontsnapte Eerdhuijzen, die al geel had, aan een rode kaart.

In de slotfase kreeg Neghli nog een kans met een prachtig afstandsschot, maar Wellenreuther kon nog net bij de inzet. In de blessuretijd haalde Eerdhuijzen nog een bal van de lijn. Door de remise komt Feyenoord op vijf punten na drie wedstrijden. In de volgende speelronde staat Ajax op het menu in De Klassieker.