Nottingham Forest meldt zich weer voor Santiago Gimenez

Transferupdate over Gimenez: 'Feyenoord krijgt extra doorverkooppercentage'

25 augustus om 19:05
Laatste update: 25 augustus om 19:05

Nottingham Forest heeft zich wederom in Rotterdam gemeld. De Engelsen willen niet opgeven in de strijd voor Santiago Gimenez. Door het nieuwe bod zou de Mexicaan de duurste uitgaande transfer ooit zijn.

'Nottingham Forest dient nieuw bod in bij Feyenoord op Santiago Gimenez', schrijft transfergoeroe Fabrizio Romano op X. Gimenez stond nog in de basis bij Feyenoord in de Rotterdamse derby tegen Sparta Rotterdam, maar werd na 78 minuten naar de kant gehaald door Brian Priske. 'Het is een voorstel ter waarde van 33 miljoen euro, met bonussen; het zou een clubrecordverkoop zijn voor Feyenoord.'

Hoewel Gimenez eerder aangaf het niet erg te vinden te moeten blijven bij de Rotterdammers weet de Italiaanse journalist meer. 'Gimenez staat open voor de transfer, nu is het weer aan de clubs.' Daarmee lijkt de Mexicaan ook al rond te zijn met de Premier League-club, maar eerder kwamen Feyenoord en Nottingham Forest er niet uit. Het is al het derde bod wat er ligt.

Ook Leicester City zou interesse hebben in Gimenez, maar vanuit The Foxes kwam er nog niet een officieel bod. Gimenez heeft een waarde van veertig miljoen euro volgens Transfermarkt.com en een contract tot medio 2027. Mocht de verkoop doorgang vinden zal hij het eerdere record van Mats Wieffer verbreken. Hij vertrok voor 32 miljoen naar Brighton & Hove Albion.

Update:

Fabrizio Romano had nog meer informatie over de mogelijke transfer van Gimenez. Naast de geboden transfersom die de Mexicaan de duurste uitgaande transfer ooit zou maken van de Rotterdammers zou Feyenoord ook een doorverkooppercentage krijgen. Volgens Nottingham Forest zou een persoonlijk akkoord met Gimenez geen enkele moeite voorstellen, maar ligt de bal nu bij Feyenoord. Tijdens eerdere onderhandelingen zouden de Mexicaan en de Premier League-club er al uit zijn gekomen.