Feyenoord, PSV en Ajax azen op de transfervrije Cédric

'Feyenoord, PSV én Ajax informeren naar transfervrije oud-verdediger van Arsenal'

26 augustus om 13:12
Laatste update: 26 augustus om 13:28

Feyenoord, PSV én Ajax azen op Cédric Soares, zo weet de betrouwbare journalist Ben Jacobs. De traditionele top drie-club hopen de Portugese verdediger die afgelopen seizoen transfervrij bij Arsenal vertrok nog deze transferwindow te kunnen strikken.

De 32-jarige Cédric is na vier seizoenen onder contract te hebben gestaan bij Arsenal nu transfervrij. Daar hopen Feyenoord, PSV en Ajax van te profiteren, meldt Jacobs. De drie clubs zouden hebben geïnformeerd naar de status van de Portugees. Ook clubs uit Brazilië houden de situatie in de gaten.

Cédric stond in het verleden onder contract bij Sporting Portugal, Southampton, Inter, Arsenal en Fulham. Afgelopen seizoen kwam de verdediger niet al te veel in actie, mede door blessureleed. De Portugees speelde slechts zes wedstrijden voor Arsenal, waaronder in het Philips Stadion tegen PSV tijdens de Champions League-campagne.

Ondanks dat de transfermarkt op 2 september in Nederland sluit, hoeven Feyenoord, Ajax en PSV geen haast te maken met Cédric. Gezien zijn transfervrije status kan er ook nog na die datum worden toegeslagen.