Gehele voetbalwereld rouwt om overlijden van Sven-Göran Eriksson (76)

Gehele voetbalwereld rouwt om overlijden van Sven-Göran Eriksson (76)
26 augustus om 14:14
Laatste update: 26 augustus om 14:16

Sven-Göran Eriksson is overleden. De 76-jarige voormalig bondscoach van Engeland was al langere tijd ziek, wat hem nu het leven heeft gekost.

Eriksson leed al langere tijd aan alvleesklierkanker en dat was al even bekend. De Zweed kreeg veel steun van zijn voormalig clubs Manchester City en Leicester City en ook van Liverpool, dat zelfs nog een benefietwedstrijd voor hem organiseerde op Anfield tegen Ajax.

De hele voetbalwereld staat momenteel stil bij het overlijden van Eriksson, die naast bovengenoemde teams aan het roer stond bij Benfica, Lazio, IFK Göteborg, Engeland, Mexico en Ivoorkust.

Onlangs bracht Eriksson zelf al een emotionele boodschap de wereld in, waarmee hij vooruit liep op zijn overlijden. "Ik heb een mooi leven gehad. Ik denk dat we allemaal bang zijn voor de dood, maar dat hoort ook bij het leven. Je moet het leren accepteren. Hopelijk herinneren jullie mij als een positieve man die er altijd alles aan heeft gedaan. Heb geen spijt, lach. Bedankt voor alles, trainers, spelers, supporters, het was fantastisch. Zorg goed voor jezelf en geniet van het leven. Bye", klonk het in The Mirror.