Waar en hoe laat wordt de loting van de UEFA Champions League uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt de loting van de UEFA Champions League uitgezonden?

29 augustus om 07:35
Laatste update: 29 augustus om 07:24

Donderdag 29 augustus is het zover: de loting voor de groepsfase van de UEFA Champions League 2024/2025. In het Grimaldi Forum in Monaco wordt de spanning opgebouwd als de paringen voor het nieuwe seizoen worden samengesteld. Fans van PSV en Feyenoord kijken vol verwachting naar de trekking om te zien welke Europese topteams hun clubs zullen treffen.

Loting Champions League kijken

Dit jaar pakt de UEFA de loting anders aan. In plaats van de traditionele handmatige loting, wordt er gebruikgemaakt van een hybride systeem. Hoe werkt dit precies? Eerst worden de balletjes met de namen van de teams handmatig getrokken. Vervolgens bepaalt een computer welke clubs uit de verschillende potten tegen elkaar zullen spelen. Dit nieuwe systeem is ingevoerd om de loting sneller en eerlijker te laten verlopen, aangezien het aantal deelnemende clubs toeneemt en een volledig handmatige loting te tijdrovend zou zijn.

Hoe laat begint de loting van de UEFA Champions League?

Voor Nederlandse clubs als PSV en Feyenoord is de loting van groot belang. Een goede indeling kan de kans op een succesvolle Champions League-campagne aanzienlijk vergroten. De loting begint om 18.00 uur en wordt live uitgezonden op Ziggo Sport en Ziggo Sport Free. Als Ziggo-abonnee kun je afstemmen op kanaal 14 of inloggen op Ziggo GO om niets te missen van de onthullingen. Ben je geen Ziggo-abonnee, dan kun je terecht via deze stream.

VoetbalNieuws doet tevens verslag van de loting. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.