Wie is Boubacar Traoré, de Malinese middenvelder waar Feyenoord voor gaat?

Wie is Boubacar Traoré, de Malinese middenvelder waar Feyenoord voor gaat?

28 augustus om 14:11
Laatste update: 28 augustus om 14:11

Boubacar Traoré, geboren op 20 augustus 2001 in Bamako, Mali, is een talentvolle defensieve middenvelder die momenteel in de Premier League speelt voor Wolverhampton Wanderers. Op 23-jarige leeftijd heeft Traoré al een behoorlijke indruk gemaakt in zowel de Ligue 1 als de Premier League, en hij staat nu in de belangstelling van Feyenoord als mogelijke versterking voor het middenveld. De Rotterdammers zouden zelfs al een bod van vijftien miljoen euro op hem hebben uitgebracht, dat is afgewezen. VoetbalNieuws vertelt je meer over deze speler!

Wie is Boubacar Traoré?

Traoré begon zijn professionele carrière bij FC Metz, waar hij in 2021 zijn debuut maakte in de Ligue 1. Hij speelde 32 wedstrijden voor Metz voordat hij in september 2022 op huurbasis naar Wolverhampton Wanderers vertrok. Bij de Engelse club maakte hij zijn debuut in de Premier League tegen Manchester City en scoorde hij zijn eerste doelpunt in een League Cup-wedstrijd tegen Leeds United. Zijn sterke prestaties leidden ertoe dat Wolverhampton in februari 2023 besloot de koopoptie van elf miljoen euro in zijn contract te lichten, waarmee hij definitief werd overgenomen van Metz.

Boubacar Traoré als international van Mali

Internationaal heeft Traoré ook zijn waarde bewezen. Hij debuteerde voor het nationale elftal van Mali in november 2022 in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Algerije. Daarnaast maakte hij deel uit van de selectie van het Malinese onder-23 team dat in 2023 deelnam aan de Afrika Cup onder 23, waar ze een derde plaats behaalden en zich kwalificeerden voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Boubacar Traoré van Wolverhampton staat in de belangstelling van Feyenoord

'Feyenoord informeert naar Traoré'

Volgens Voetbal International ziet Feyenoord in Traoré een ideale kandidaat om het middenveld te versterken, specifiek in de rol van controleur. Met zijn fysieke kracht, verdedigende capaciteiten en ervaring op het hoogste niveau, zou hij een belangrijke rol kunnen spelen in de balans van het elftal. De club heeft volgens L'Équipe inmiddels een bod van vijftien miljoen euro uitgebracht, maar dat zou zijn afgewezen. De mogelijke vervanger van Mats Wieffer staat ook in de nadrukkelijke belangstelling van Borussia Mönchengladbach.

Traoré heeft nog een contract tot medio 2027 in Wolverhampton en vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een geschatte waarde van zes miljoen euro. Hij speelde tot dusver 38 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij één keer scoorde en één assist gaf.

Bekijk hieronder een video waarin de kwaliteiten van Traoré worden tentoongesteld.