Deze speler maakt zijn rentree bij Newcastle United na tien maanden schorsing

Deze speler maakt zijn rentree bij Newcastle United na tien maanden schorsing
28 augustus om 20:30
Laatste update: 28 augustus om 20:30

Sandro Tonali maakt zijn rentree bij Newcastle United na een schorsing van tien maanden. De Italiaanse middenvelder werd eerder geschorst vanwege betrokkenheid bij een gokschandaal, maar manager Eddie Howe heeft hem nu in de basis gezet voor het Carabao Cup-duel tegen Nottingham Forest.

Tonali, die in de afgelopen maanden intensief behandeld werd voor zijn gokverslaving, keerde onlangs terug op het trainingsveld van Newcastle. Volgens Howe heeft de speler hard gewerkt aan zijn herstel en is hij klaar om weer minuten te maken. "Hij maakt zeker onderdeel uit van de wedstrijdselectie," aldus Howe. "Hij heeft ongelooflijk hard gewerkt om weer fit te worden en mag nu weer doen wat hij het liefste doet: voetballen," voegde hij eraan toe.

Ondanks zijn lange afwezigheid blijkt Howe toch vertrouwen te hebben, want Tonali keert meteen terug in de basisopstelling. Hij zal op het middenveld starten naast Joelinton en Joe Willock. Menig supporter had de Italiaan op de bank verwacht, want aanvoerder Bruno Guimarães is gewoon fit voor het bekerduel. Hij zal voor het duel met Forest echter wel op de reservebank beginnen.

Het laatste duel dat Tonali voor The Magpies speelde stamt alweer van 21 oktober 2023. Hij speelde toen 21 minuten mee in de Premier League-wedstrijd tussen Newcastle United en Crystal Palace. Newcastle won met 4-0, maar daarna sloeg het noodlot toe voor de Italiaan. Het EFL Cup-duel met Nottingham Forest begint om 21.00 uur en VoetbalNieuws.nl zal in het liveblog live verslag doen van de wedstrijd.