Koopmeiners verlaat Atalanta en maakt transfer naar Juventus voor megabedrag

Koopmeiners verlaat Atalanta en maakt transfer naar Juventus voor megabedrag
28 augustus om 21:13

Juventus heeft de transfer van Teun Koopmeiners officieel aangekondigd. De 26-jarige middenvelder maakt voor een bedrag van 52 miljoen euro de overstap van Atalanta naar De Oude Dame. Inclusief bonussen kan de transfersom oplopen tot 59 miljoen euro. Koopmeiners heeft een contract getekend voor vijf jaar en zal jaarlijks vier miljoen euro verdienen.

Koopmeiners werd de afgelopen weken al gelinkt aan Juventus, maar Atalanta hield de deal lange tijd tegen. De Oranje-international weigerde daarom verder te spelen voor de club uit Bergamo. Na intensieve onderhandelingen heeft Atalanta nu toch groen licht gegeven voor de transfer.

Juventus benadrukt dat Koopmeiners een sleutelrol zal krijgen in het middenveld van het team. Met deze transfer wordt Koopmeiners een van de duurste middenvelders in de Serie A, na Paul Pogba, die in 2016 voor 105 miljoen euro naar Manchester United vertrok.

Koopmeiners, die zijn carrière begon bij AZ, speelde sinds 2021 voor Atalanta. In drie seizoenen kwam hij tot 129 wedstrijden, waarin hij 29 keer scoorde en vijftien assists gaf. Vorig seizoen won hij met Atalanta de Europa League.