'Rayo Vallecano wil na James Rodríguez opnieuw stunten met Memphis Depay'

'Rayo Vallecano wil na James Rodríguez opnieuw stunten met Memphis Depay'

27 augustus om 13:45

Rayo Vallecano werkt achter de schermen aan een nieuwe transferstunt: Memphis Depay. De Nederlandse aanvaller, die recent vertrok bij Atlético Madrid, staat hoog op het lijstje van voorzitter Martín Presa. De komst van Depay hangt echter af van het vertrek van aanvaller Raúl de Tomás.

Depay, die eerder uitkwam voor onder andere Olympique Lyon en FC Barcelona, traint momenteel individueel en zoekt een nieuwe club. Zijn voorkeur voor Madrid, waar hij zich goed thuis voelt, speelt in het voordeel van Rayo Vallecano. Hoewel Flamengo ook interesse toont, zet Presa alles op alles om Depay te overtuigen. Mocht De Tomás vertrekken, dan zou dit Rayo ongeveer 5,5 miljoen euro opleveren, voldoende om Depay's salariseisen te dekken.

Memphis is ondanks zijn dertig jaar nog altijd in topvorm en was nog basisspeler voor Nederland tijdens de laatste EK. Bij Rayo Vallecano zou hij deel uitmaken van een indrukwekkende aanvalslinie met onder andere James Rodríguez. Presa, die de centen slim heeft weten te verdelen bij eerdere transfers, probeert nu hetzelfde te doen met Memphis. De Nederlandse spits zit nog zonder club en kan zelfs na de transferdeadline in september aansluiten.