'PSV hakt knoop door over talenten Land en Babadi en stippelt plan voor ze uit'

'PSV hakt knoop door over talenten Land en Babadi en stippelt plan voor ze uit'

27 augustus om 22:45

Isaac Babadi en Tygo Lang zullen dit seizoen actief blijven bij PSV. Het tweetal wordt gezien als grootste talenten, maar moeten krijgen weinig speelminuten in het eerste van de Endhovenaren. Volgens het Eindhovens Dagbald zal het tweetal deze zomer in Eindhoven blijven en wil de club de spelers niet verhuren.

Hoewel Babadi momenteel weinig speeltijd krijgt in het eerste elftal, is het plan dat hij via Jong PSV wedstrijdfit blijft en zich verder ontwikkelt. Voor de 18-jarige Tygo Land, een ander toptalent van PSV, geldt een vergelijkbaar traject. Beide spelers hopen later in het seizoen kansen te krijgen in het eerste team, maar daarvoor moeten ze zich blijven bewijzen, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Maandag speelde het tweetal mee in de verloren wedstrijd  tegen Telstar. Ondanks de nederlaag was er ook een positief punt voor PSV: Matteo Dams speelde de volledige wedstrijd, waardoor hij wedstrijdritme behoudt en inzetbaar blijft voor het eerste team onder trainer Peter Bosz. Dams is een van de verrassingen van het seizoen en blijft voorlopig bij de eerste selectie van PSV.

Vorig seizoen was Babadi één de grote verrassingen in de voorbereiding van PSV. De middenvelder verlengde zijn contract, maar kwam steeds minder in de plannen van Peter Bosz voor. Momenteel is het middenveld van de club uit Eindhoven goed bezet, waardoor Land en Babadi zich vaker bij Jong moeten laten zien.