Olmo goud waard voor Barcelona bij nipte zege op Rayo Vallecano

27 augustus om 23:37

FC Barcelona heeft met moeite gewonnen van Rayo Vallecano in een spannende wedstrijd die eindigde in een 1-2 overwinning voor de Catalanen. Het duel begon stroef voor Barcelona, maar Dani Olmo wist als debutant uiteindelijk het verschil te maken.

De wedstrijd begon slecht voor FC Barcelona, dat al na tien minuten op achterstand kwam. Unai López schoot de bal in de korte hoek voorbij de keeper, waardoor Rayo Vallecano verrassend de leiding nam. Barcelona had in de eerste helft wel veel balbezit, maar slaagde er niet in om echte kansen te creëren. Het bleef bij een aantal afstandsschoten, terwijl de Madrilenen solide verdedigden. De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor Rayo.

In de tweede helft voerde Barcelona de druk op. In de 60e minuut kwam de ploeg dan ook op gelijke hoogte via Pedri, die na een goede aanval raak schoot in de linkerhoek. De gelijkmaker leek Barcelona nieuw leven in te blazen, en even later leek Robert Lewandowski de ploeg op voorsprong te zetten. Echter, de VAR keurde het doelpunt af vanwege een overtreding van Jules Koundé in de aanloop naar de goal.

Met nog tien minuten op de klok was het Dani Olmo die voor de bevrijdende treffer zorgde. De debutant werd in de rust ingebracht en scoorde in de 82e minuut het winnende doelpunt. Hij rondde beheerst af na een snelle aanval en zette daarmee Barcelona op een 1-2 voorsprong.