'Volgende Ajax-banneling staat voor transfer naar topcompetitie'

Update: Ajax maakt transfer van banneling naar Spanje wereldkundig

29 augustus om 18:19
Laatste update: 29 augustus om 18:19

De transferperiode bij Ajax is in volle gang en er is nu ook beweging rondom Naci Ünüvar, aldus De Telegraaf. Espanyol heeft bij Ajax aangeklopt met een voorstel om de 21-jarige buitenspeler over te nemen. Ajax zou Ünüvar het liefst definitief verkopen, maar staat ook open voor een verhuur.

Ünüvar, die nog tot 2026 onder contract staat in Amsterdam, heeft al eerder ervaring opgedaan op huurbasis bij Trabzonspor en FC Twente. De talentvolle speler staat volgens De Telegraaf open voor een overstap naar Espanyol, dat na één seizoen afwezigheid is teruggekeerd in La Liga. Mocht de transfer doorgaan, dan kan Ajax zijn salaris van ongeveer één miljoen euro per jaar besparen.

Met deze mogelijke transfer sluit Ajax een drukke dag op de transfermarkt af, waarin ook overeenkomsten werden bereikt met Wout Weghorst en AC Milan voor respectievelijk de komst van Weghorst en het vertrek van Silvano Vos. Daarnaast toonden Real Valladolid en Stade Brest concrete interesse in Owen Wijndal.

Ook Wijndal kan Amsterdam via een huurtransfer verlaten. Net als bij Ünüvar, wil Ajax hem het liefst verkopen, maar is een huurtransfer bespreekbaar door het hoge salaris van de verdediger. 

Update: Ajax heeft de transfer van Ünüvar naar Espanyol inmiddels bevestigd. Zoals eerder gemeld gaat het inderdaad om een huurtransfer, waarbij de Spaanse club een optie tot koop heeft.