'Burnley en Ajax akkoord over Weghorst, som aanzienlijk lager dan verwacht'

Burnley en Ajax hebben een akkoord bereikt over Wout Weghorst
28 augustus om 08:26
Laatste update: 28 augustus om 08:57

Burnley en Ajax hebben een akkoord bereikt over Wout Weghorst, meldt De Telegraaf. De Amsterdammers waren al akkoord met de Oranje-international, die alleen niet naar de Johan Cruijff Arena zal komen als de medische keuring niet wordt doorstaan.

Dinsdagavond werd bekend dat Weghorst en Ajax persoonlijk rond zijn over een contract. De Telegraaf weet dat nu ook Burnley en Ajax tot een overeenstemming zijn gekomen. De Amsterdammers betalen aanzienlijk minder voor Weghorst dan de vijf miljoen euro die Silvano Vos gaat opleveren, klinkt het. De middenvelder is dicht bij een overgang naar AC Milan.

De komst van Weghorst is een signaal naar Chuba Akpom. De Engelse spits mag vertrekken uit de hoofdstad, maar heeft daar niet lang meer voor. Mocht Akpom voor het sluiten van de transfermarkt geen club meer vinden, dan blijft hij volwaardig selectielid en wordt er naar een oplossing in de winter gekeken.

Woensdag wordt Weghorst medische gekeurd en naar verwachting zal de presentatie dan snel plaatsvinden. Daarmee wordt de langverwachte transfer dan eindelijk afgerond.