Waarom Ronald de Boer niet snapt dat Ajax met Wout Weghorst aan de haal gaat

Waarom Ronald de Boer niet snapt dat Ajax met Wout Weghorst aan de haal gaat

28 augustus om 10:46

Ronald de Boer snapt niet dat Ajax met Wout Weghorst aan de haal gaat. De oud-speler en -trainer van de Amsterdammers ziet dat de spitspositie momenteel overvol is in de Johan Cruijff Arena.

Als Weghorst succesvol door de medische keuring komt, is hij speler van Ajax. De spits is al persoonlijk rond met zijn nieuwe club en zag dat ook werkgever Burnley hem geen strookbreedte in de weg legt. Niet iedereen is het helemaal eens met de gang van zaken rondom de transfer van Weghorst, zo ook De Boer. 

"Het blijft de vraag wat het idee is om Wout te halen", begon De Boer bij Ziggo Sport. Volgens de analist heeft dat niets met Weghorst zelf te maken. "Dat heeft niks met Wout te maken, want ik denk dat het geweldig is voor je team. Laat dat duidelijk zijn. Hij is een aanjager en een afmaker. Zeker als je tegen mindere tegenstanders speelt en je hebt zestig of zeventig procent de bal. Dan staat hij in het strafschopgebied en bij elke afvallende bal kleunt hij erin."

Met Chuba Akpom en Brian Brobbey heeft Ajax al de beschikking over twee spitsen. Met name de strijd tussen Weghorst en laatstgenoemde wordt interessant. "Wie gaat tweede viool spelen? Misschien heeft Wout die rol wel geaccepteerd, omdat hij het geweldig vindt om het Ajax-shirt te dragen. Dat begrijp ik ook wel. Misschien heeft hij gezegd: ik accepteer die rol en ik ga de strijd aan met Brobbey. We zien het wel. Als Brobbey beter is dan ik… prima", besluit hij.