Naar deze club vertrekt supertalent Moukoko op huurbasis met optie tot koop

Waar speelt supertalent Youssoufa Moukoko volgend seizoen?
28 augustus om 19:10
Laatste update: 28 augustus om 19:10

Youssoufa Moukoko gaat Borussia Dortmund verlaten op huurbasis, maar zijn nieuwe club heeft ook een optie tot koop bedongen. Daarmee komt er na een conflict een einde van zijn dienstverband bij Die Borussen. Bij welke club zal Moukoko komend seizoen spelen? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Op zestienjarige leeftijd debuteerde Moukoko al in het eerste van Borussia Dortmund. Tijdens een competitiewedstrijd tegen Hertha BSC maakte hij historie door op zestienjarige leeftijd en één dag de jongste speler ooit te worden in de Bundesliga. Niet veel later scoorde hij ook zijn eerste doelpunt in een wedstrijd tegen Union Berlin en daarmee schreef hij ook geschiedenis als jongste doelpuntenmaker ooit. Echter liep het deze transferzomer mis door een conflict met Borussia Dortmund. Moukoko vond dat er valse beloftes waren gedaan en dus drong hij aan op een vertrek.

Waar speelt supertalent Youssoufa Moukoko volgend seizoen?

Technisch directeur van Borussia Dortmund Sebastian Kehl gaf aan dat er niet veel uitzicht op speeltijd was voor Moukoko en dus wilde hij vertrekken. De spits en zijn entrourage vonden dat onzin en spraken van valse beloftes en dus vertrekt hij uiteindelijk. Verschillende Franse ploegen lagen op pole-position, maar OGC Nice wist uiteindelijk Olympique Marseille af te troefen. Het gehele seizoen 2024/2025 zal hij op huurbasis voor Les Dogues spelen, waarna zij in de transferzomer van 2025 gebruik kunnen maken van een optie tot koop. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano ligt die clausule boven de vijftien miljoen euro.