Welk rugnummer krijgt Wout Weghorst bij Ajax?

Met dit rugnummer gaat Weghorst vermoedelijk bij Ajax spelen na zijn transfer

28 augustus om 20:05

Wout Weghorst is hard op weg naar Ajax. De transfer van de Nederlandse spits zit er al langere tijd aan te komen, maar het geheel lijkt nu bijna rond. Met welk rugnummer zal Weghorst in Amsterdam gaan spelen? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Ajax en Weghorst zijn het al langere tijd eens op persoonlijk vlak over een transfer. Toch moest de spits de wachtkamer in door de financiële problemen in Amsterdam. Door verschillende verkopen en de interesse rond Silvano Vos lijkt het toch spoedig rond te kunnen komen. Daarmee keert Weghorst na zes jaar weer terug in de Eredivisie. Eerder speelde hij voor Heracles Almelo, FC Emmen en AZ Alkmaar.

Met welk rugnummer gaat Weghorst bij Ajax spelen?

Met de transfer naar Ajax moet Weghorst ook een nieuw rugnummer uitkiezen. Momenteel heeft Brian Brobbey nummer negen al in handen en dus zal hij die niet kunnen kiezen. Ook nummer negentien, een nummer wat Weghorst onder andere droeg bij Heracles Almelo, is niet meer beschikbaar. Julian Rijkhof heeft dat rugnummer. Uit beelden die op social media uitlekte blijkt dat Weghorst gekozen heeft voor nummer 25. Dat nummer droeg hij nog niet eerder in zijn carrière. Andere rugnummers die de spits had waren: 29, 28, 27 en 10. Ook die nummers zijn binnen de selectie van de Amsterdammers al vergeven aan andere spelers.