Deze prijs ontvangt Van der Sar voor zijn verdiensten in het Nederlandse voetbal

Deze prijs ontvangt Van der Sar voor zijn verdiensten in het Nederlandse voetbal

29 augustus om 11:20

Edwin van der Sar zal komende maandag worden onderscheiden met de Eredivisie Oeuvre Award tijdens de Eredivisie Awards. De prijs, die al eerder naar Arjen Robben, Wim Jansen en Louis van Gaal ging, wordt uitgereikt voor zijn indrukwekkende carrière als zowel speler als directeur.

Van der Sar, 53 jaar oud, wordt geprezen voor zijn bijdragen aan het Nederlandse voetbal. "Edwin van der Sar is een winnaar met een prijzenkast waar menig museum jaloers op is", aldus Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV. De Jong benadrukt de nuchtere en harde werker die Van der Sar altijd is geweest. De oud-doelman kende een loopbaan waarin hij onder meer de Champions League won en de Premier League en Eredivisie meerdere malen op zijn naam schreef.

Het afgelopen jaar had Van der Sar het zwaar, zowel op sportief als fysiek vlak. Desondanks wist hij, zoals De Jong het verwoordde, "op zijn Edwins" terug te komen. Zijn veerkracht en vastberadenheid om veranderingen door te voeren bij Ajax worden alom gewaardeerd.

Van der Sar wordt gezien als een belangrijk ambassadeur voor Ajax en het Nederlands voetbal. Naast zijn prestaties als speler en directeur, speelde hij ook een rol in de oprichting van de UEFA Europa Conference League, wat Nederland hielp naar de zesde plaats op de UEFA-ranking. De toekenning van de Eredivisie Oeuvre Award onderstreept zijn onmiskenbare impact op het voetbal.