'Feyenoord heeft Deense verdediger op het oog als Geertruida mogelijk vertrekt'

'Feyenoord heeft Asger Sörensen op het oog als Geertruida mogelijk vertrekt'
29 augustus om 11:39

Feyenoord sorteert op de mogelijke transfer van Lutsharel Geertruida naar Aston Villa door alvast naar een vervanger te zoeken, zo meldt 1908.nl. De Deense verdediger Asger Sörensen van Sparta Praag is naar verluidt een serieuze kandidaat om Geertruida te vervangen. Sörensen, 28 jaar, werkte eerder succesvol samen met Feyenoord-trainer Brian Priske bij de Tsjechische club.

Feyenoord heeft al geïnformeerd naar Sörensen, die een geschatte marktwaarde van drie miljoen euro heeft. Als Geertruida daadwerkelijk vertrekt, wil Feyenoord direct een openingsbod doen bij Sparta Praag. Sörensen speelt dit seizoen met zijn club in de groepsfase van de UEFA Champions League en heeft een verleden bij clubs zoals Red Bull Salzburg en FC Nürnberg.

De transfer hangt echter af van de mogelijke verkoop van een verdediger door Aston Villa, wat een overstap van Geertruida zou kunnen versnellen. Mocht Geertruida in Rotterdam blijven, dan zal Feyenoord geen verdere stappen ondernemen om Sörensen binnen te halen.