PSV mag aan de bak: Eindhovenaren loten tegen...

Prachtloting voor PSV: Eindhovenaren loten tegen PSG, Liverpool en Juventus

29 augustus om 19:11
Laatste update: 29 augustus om 19:11

PSV mag het in de Champions League op gaan nemen tegen onder meer Paris Saint Germain en Liverpool. De Engelsen zullen op bezoek komen in het Philips Stadion, PSV reist zelf af naar Parijs.  

PSV leefde vol spanning toe naar de Champions League-loting. De Eindhovenaren zaten in pot drie en wisten dat zij meerdere sterke tegenstanders zouden treffen. Dit jaar nemen er in plaats van 32, maar liefst 36 ploegen deel aan het Miljardenbal en is er één grote poule in plaats van acht losse groepen. Uit de derde pot konden zij enkel Feyenoord niet treffen, maar verder kon het nog alle kanten op. Dit jaar verliep een deel van de loting via de computer van de UEFA en die koppelde de Eindhovenaren aan Paris Saint Germain, Liverpool, Juventus, Shakhtar Donetsk, Sporting Portugal, Rode Ster Belgrado, Girona en Brest.

De ploeg van Peter Bosz moet flink aan de bak. In tegenstelling tot andere jaren staan er nu dus acht en geen zes potten op het programma in de groepsfase. Over een kleine drie weken staan de eerste groepsfasewedstrijden al op het programma. Zaterdag brengt de UEFA het volledige speelschema naar buiten. De beste acht ploegen kwalificeren zich direct voor de knockout-fase van het toernooi. De nummers negen tot en met 24 spelen play-offs voor de knock-outfase. De nummers 25 tot en met 36 zijn direct uitgeschakeld. Met deze nieuwe opzet is het ook niet mogelijk om af te zakken naar de Europa League.

Wedstrijden PSV

PSV - Liverpool
PSG - PSV
Juventus - PSV
PSV - Shakhtar Donetsk
PSV - Sporting Portugal
Rode Ster Belgrado - PSV
PSV - Girona 
Brest - PSV