LIVE: volg hier de Champions League-loting van PSV en Feyenoord (gesloten)

LIVE: volg hier de Champions League-loting van PSV en Feyenoord
29 augustus om 18:00
Laatste update: 29 augustus om 19:50

De Champions League gaat na een lange reeks voorrondes en play-offs eindelijk van start en donderdagavond worden de balletjes uit de koker gehaald voor de loting van de groepsfase. PSV en Feyenoord zijn de twee clubs die Nederland vertegenwoordigen en de teams zullen vanaf dit seizoen op een andere manier het miljardenbal beleven. Volg bij VoetbalNieuws.nl live de loting en wie de tegenstanders van PSV en Feyenoord worden! 

De opzet van de Champions League is vanaf dit seizoen flink anders: er doen nu 36 ploegen mee die allemaal in dezelfde groep zitten, waardoor er één grote ranglijst ontstaat. In de vorige opzet waren er nog 32 ploegen met acht groepen van vier teams. Elke ploeg speelt tegen twee clubs uit elke pot en een computer geeft aan welke clubs elkaar treffen. Feyenoord en PSV zitten allebei in Pot 3. 

De beste acht ploegen kwalificeren zich direct voor de knockout-fase van het toernooi. De nummers negen tot en met 24 spelen play-offs voor de knock-outfase. De nummers 25 tot en met 36 zijn direct uitgeschakeld. Met deze nieuwe opzet is het ook niet mogelijk om af te zakken naar de Europa League: klaar is klaar.