'RB Leipzig is Geertruida nog niet vergeten en meldt zich in Rotterdam na transfer

'RB Leipzig is Geertruida nog niet vergeten en meldt zich in Rotterdam na transfer
29 augustus om 18:29

RB Leipzig heeft zijn pijlen gericht op Lutsharel Geertruida, dat meldt Fabrizio Romano. De Rotterdammers moet in het slot van de transfermarkt serieus rekening houden met een vertrek van de verdediger, want ook Aston Villa wil Geertruida graag inlijven. 

Mohamed Simakan staat op het punt om Leipzig achter zich te laten voor een transfer naar Al Nassr. De Duitser zien in Geertruida een ideale opvolger om de Fransman te vervangen. Leipzig heeft zich volgens Romano inmiddels gemeld bij Feyenoord voor de Oranje-international. Ook het Algemeen Dagblad verwacht dat een transfer van Geertruida naar de Duitse club ditmaal meer succes zal hebben. Vorige zomer leek Geertruida al op weg naar Leipzig, maar kwam het niet tot een transfer. 

Geertruida heeft in Rotterdam nog maar een contract van één seizoen, waardoor Feyenoord hem deze zomer moet verkopen om een transfersom aan de speler over te houden. Naast RB Leipzig heeft ook Aston Villa concrete belangstelling voor Geertruida. De Engelse Champions League-deelnemer moet eerst spelers verkopen voordat zij een transfer kunnen bewerkstelligen. Sparta Praag-verdediger Asger Sörensen zou Feyenoord op het oog hebben als opvolger van Geertruida.