Alex Kroes over slotfase transferperiode:

Alex Kroes over slotfase transferperiode: "Het grote geld moet morgen binnenkomen"

29 augustus om 19:55
Laatste update: 29 augustus om 20:04

Ajax speelt donderdag tegen Jagiellonia Bialystok in de play-offs van de Europa League, op dezelfde dag dat de Amsterdammers de transfer van Wout Weghorst wereldkundig maakten. Tegenover Ziggo Sport gaat Alex Kroes in op de situatie van Ajax in de laatste dagen van de transferperiode.

De situatie van de Amsterdammers is onveranderd, maar Kroes verwacht dat er in de laatste dagen van de transferperiode nog wel wat gaat gebeuren bij de Amsterdammers. "We zitten nog steeds in de situatie dat we zullen verkopen, moeten verkopen, of spelers helaas op huurbasis moeten laten gaan. Ik verwacht dat er morgen meer dingen zullen gebeuren, en misschien zelfs vanavond nog."

Carlos Forbs is één van de spelers die mogelijk op weg is naar de uitgang bij de Amsterdammers. "Er gebeurt wat rond Carlos Forbs, rond Benjamin Tahirovic en ook rond Silvano Vos. En misschien nog één of twee andere zaken", laat Kroes weten bij Ziggo Sport. De directeur verwacht dat vooral vrijdag nog het nodige staat te gebeuren, omdat de transfermarkt dan nog open is in de grote competities. "Het grote geld moet morgen binnenkomen."

Of Ajax alleen gaat verkopen of dat er nog nieuwe spelers gepresenteerd worden, durft Kroes niet te zeggen. "Ik heb een lijst met spelers die ik graag zou willen aantrekken. Maar zolang we niet goed verkopen, kunnen we niet veel doen."