Dit is waarom Shakhtar meer dan 2000 km moet reizen voor hun 'CL-thuiswedstrijden'

Dit is waarom de wedstrijd Shakhtar - PSV niet Donetsk gespeeld gaat worden
29 augustus om 20:20

PSV zal voor hun uitwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk niet ver hoeven te reizen. In plaats van in Oekraïne wordt de Champions League-wedstrijd namelijk gespeeld in de Veltins-Arena in Gelsenkirchen, op slechts 112 kilometer van Eindhoven.

Waarom speelt Shakhtar Donetsk niet 'thuis'?

Vanwege de oorlogssituatie in Oekraïne is het voor Shakhtar onmogelijk om in Donetsk te spelen. Daarom wijkt de club uit naar Duitsland, waar ze hun thuiswedstrijden afwerken in het stadion van Schalke 04. Hoewel Shakhtar in Oekraïne nog steeds deelneemt aan de nationale competitie, speelt de club zijn Europese wedstrijden op veilige afstand, ongeveer 2.222 kilometer verwijderd van hun eigen stad. Voor PSV is Gelsenkirchen echter praktisch om de hoek, wat de uitwedstrijd een stuk minder belastend maakt.

Vorig seizoen speelde Shakhtar zijn Champions League-thuisduels in Hamburg, waar ze ondanks een verlies tegen FC Porto (1-3) wel knappe overwinningen behaalden tegen Barcelona (1-0) en Antwerp FC (1-0). De positieve ervaring met de Duitse locatie en de steun van zowel lokale fans als Oekraïense vluchtelingen hebben de club doen besluiten ook dit seizoen in Duitsland te blijven spelen. Shakhtar-directeur Serhii Palkin uitte zijn dankbaarheid richting Schalke 04 en de stad Gelsenkirchen voor hun gastvrijheid en solidariteit. Voor PSV betekent dit dat ze zich kunnen voorbereiden op een wedstrijd in een relatief nabij gelegen, maar voor Shakhtar toch vertrouwde omgeving.

Lees meer over:

Deel via