Ajax bereikt groepsfase Europa League na ruime zege op Jagiellonia Bialystok

29 augustus om 21:52

Ajax heeft zich met een overtuigende 3-0 overwinning op Jagiellonia Bialystok geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De Amsterdammers waren vanaf het eerste fluitsignaal de dominante ploeg en zetten die lijn door in de Johan Cruijff ArenA.

De wedstrijd begon met een overmacht aan balbezit voor Ajax, maar het duurde tot de 43e minuut voordat Kian Fitz-Jim de score opende. De jonge middenvelder schoot via de binnenkant van de paal raak na een snelle tegenaanval, waardoor Ajax met een voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft bleef Ajax druk zetten, dat resulteerde in de 64e minuut in de 2-0. Na een goede combinatie met Brian Brobbey, die de bal terugkaatste, kon Kenneth Taylor eenvoudig binnen tikken. Ajax bleef daarna de wedstrijd controleren en creëerde meerdere kansen.

De 3-0 viel in de 71e minuut toen Brobbey een strakke voorzet van Taylor vanuit een lastige hoek binnenschoot. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist en kon Ajax de resterende minuten rustig uitspelen. In de 76e minuut werden Kian Fitz-Jim en Devyne Rensch vervangen door debutant Mokio en Anton Gaaei. Even later, in de 81e minuut, maakte Daniele Rugani zijn debuut voor Ajax door in te vallen voor Taylor, terwijl Brobbey werd vervangen door Chuba Akpom.

Ondanks een gemiste kans van Brobbey in de 78e minuut en een bal op de paal van Traoré in de 75e minuut, bleef Ajax aanvallend spelen. De Amsterdammers sloten de wedstrijd af zonder tegendoelpunt en kunnen zich nu volledig richten op de groepsfase van de Europa League.

De loting van de Europa League vindt vijdag plaats. Daar horen de Amsterdammers tegen welke acht ploegen zij het mogen gaan opnemen in het hoofdtoernooi.