Feyenoord richt pijlen op Kevin Diks

'Feyenoord wil oudgediende terughalen naar De Kuip'

30 augustus om 07:25
Laatste update: 30 augustus om 07:25

Feyenoord denkt eraan om Kevin Diks terug te halen naar De Kuip. De verdediger speelt al jaren voor FC Kopenhagen, maar door het aanstaande vertrek van Lutsharel Geertruida en Neraysho Kasanwirjo moeten de Rotterdammers handelen. Er zou zelfs al geïnformeerd zijn bij de werkgever van Diks.

'Feyenoord is in actie aan het komen om het vertrek van Lutsharel Geertruida (RB Leipzig) en Neraysho Kasanwirjo (Rangers) op te vangen', weet 1908.nl te melden. Beide verdediger zijn op weg naar de uitgang bij Feyenoord en dus moeten er versterkingen komen. Omdat beide spelers ook als rechtsachter kunnen spelen is die plek onderbezet en dus komt Diks in beeld.

Brian Priske zou al eerder gecharmeerd zijn van de verdediger en dus wil hij zich dit keer verzekeren van zijn handtekening. 'Feyenoord heeft op aanbeveling van zijn hoofdtrainer, die Diks eerder opviel binnen de Deense competitie, reeds geïnformeerd naar zijn status en bestudeert hem nader.' Echter kwam het nog niet verder dan dat. 'Een concreet bod ligt nog niet in Denemarken, maar behoort zéker tot de realistische mogelijkheden.'

Na zijn doorbraak bij Vitesse vertrok Diks vervolgens naar de Serie A om voor Fiorentina te gaan voetballen. Daar werd het geen gelukkig huwelijk en dus bood Feyenoord uitkomst. Uiteindelijk werd hij voor één seizoen gehuurd en daarin speelde hij 31 wedstrijden. In die wedstrijden gaf Diks vier assists. Volgens Transfermarkt.com heeft de verdediger een marktwaarde van vier miljoen euro.