PSV mikt op komst Joel Ndala

'PSV lijkt strijd om Manchester City-talent van Ajax te gaan winnen'

30 augustus om 11:50

PSV is dichtbij de komst van Joel Ndala. Het grote talent van Manchester City moet per transfer overkomen. Daarmee lijken de Eindhovenaren de strijd te gaan winnen van Ajax, want de Amsterdammers wilde de Engelsman ook graag hebben.

Het zullen drukke dagen worden in Eindhoven vlak voor Transfer Deadline Day. Samen met Ajax waren de Eindhovenaren de strijd aangegaan voor de handtekening van Ndala. Deze lijkt PSV te gaan winnen, maar Eindhovens Dagblad-journalist Rik Elfrink houdt nog altijd een slag om de arm. 'PSV is inmiddels dicht bij de komst van Ndala en Ajax lijkt mis te grijpen. Lijkt he...dus nog even onder voorbehoud', schrijft hij op X.

Eerder kwam al naar buiten via Transferwatch dat zowel PSV als Ajax interesse zouden hebben, maar concreet waren beide ploegen niet. Daar is nu dus verandering in gekomen, want de Eindhovenaren zouden hebben aangeklopt om het Manchester City-talent te kopen. Hetzelfde medium weet ook te melden dat PSV bezig is met de transfer, maar gaat zelfs verder. 'Er is inmiddels wel goed nieuws voor de Eindhovenaren, want de landskampioen heeft de strijd om Ndala gewonnen. De talentvolle buitenspeler van Manchester City tekent op korte termijn een contract in Eindhoven.'

De achttienjarige Ndala maakt momenteel nog deel uit van het beloftenelftal van Manchester City, maar tijdens de voorbereiding mocht hij zijn debuut maken van Pep Guardiola. Dat gebeurde in de wedstrijd tegen Celtic. Met de onder-18 van City won Ndala al twee keer de Engelse jeugdcompetitie en ook won hij tweemaal de Premier League onder-21.