'Ajax 'zeer geïnteresseerd' in oude bekende Ziyech, speler overweegt terugkeer'

'Ajax 'zeer geïnteresseerd' in oude bekende Ziyech, speler overweegt terugkeer'
30 augustus om 12:07
Laatste update: 30 augustus om 12:14

Ajax is 'zeer geïnteresseerd' in het terughalen van Hakim Ziyech, meldt Foot Mercato. De Amsterdammers zouden de Marokkaans international niet zomaar kunnen terughalen, maar zowel speler als club willen de deal bewerkstelligen. 

Ajax moet eerst spelers verkopen en kijkt nog altijd naar manieren om onder Chuba Akpom en Carlos Forbs kwijt te raken. Ziyech staat zelf open voor een terugkeer naar Ajax, maar dat zal niet zomaar gaan. Clubs uit Saudi-Arabië zijn ook gecharmeerd van de aanvaller en volgen de situatie op de voet.

Het is niet voor het eerst dat Ziyech in verband wordt gebracht met een terugkeer. De speler vertrok in 2020 naar Chelsea voor 40 miljoen euro en kon nooit echt overtuigen in Londen. Vorig seizoen mislukte een transfer naar Paris Saint-Germain op het laatst en tegenwoordig is Galatasaray de werkgever van de linkspoot.

Ziyech maakte tussen 2016 en 2020 deel uit van het Ajax dat de voetbalharten in Europa veroverde, met als grootste prestatie een plek in de halve finale van de Champions League. Ajax haalde eerder deze week al een flinke hoeveelheid ervaring in huis met de komst van Daniele Rugani en Wout Weghorst.