Alle spelers die de selectie van het Nederlands elftal niet hebben gehaal

Deze twaalf spelers hebben de definitieve selectie van Oranje niet gehaald

30 augustus om 12:29
Laatste update: 30 augustus om 12:31

Ronald Koeman heeft de definitieve selectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt. Liefst elf spelers hebben de schifting van de voorselectie niet gehaald. VoetbalNieuws.nl zet de afvallers voor je op een rij.

Keeper: Bijlow

Alleen Bijlow heeft de definitieve selectie als doelman niet gehaald. De doelman van Feyenoord zag een transfer naar Southampton afketsen en is nu dus tweede doelman in Rotterdam. Nick Olij, Mark Flekken en Bart Verbruggen verdedigen het Oranje-doel.

Verdedigers: Van Hecke, Maatsen, De Vrij en Teze

Dat Jan Paul van Hecke niet bij de Oranje-selectie zou zitten had men misschien wel verwacht omdat hij een vrij nieuwe gezicht is, maar Ian Maatsen en Stefan de Vrij maakten onderdeel uit van de Oranje-selectie op het EK. Maatsen is echter bankzitter bij zijn nieuwe club Aston Villa en De Vrij is geblesseerd weggevallen bij Inter. Jordan Teze heeft net een nieuw avontuur bij AS Monaco.

Middenvelders: Kluivert, Taylor, Wieffer en Koopmeiners

Op het middenveld zien we vier afvallers. Dat zijn Justin Kluivert, Kenneth Taylor, Mats Wieffer en Teun Koopmeiners. Wieffer liet afgelopen weekend het duel met Manchester United schieten met zijn nieuwe club Brighton & Hove Albion wegens een blessure en Koopmeiners is niet wedstrijdfit omdat hij al even geen wedstrijd meer heeft gespeeld met Atalanta. De middenvelder is afgelopen week gepresenteerd door Juventus, waar hij nu écht aan het seizoen kan gaan beginnen.

Ook Amsterdammers Kluivert en Taylor horen niet bij de definitieve selectie. Het tweetal is lekker op dreef tijdens de huidige voetbaljaargang, maar delven het onderspit tegenover de andere middenvelders die wel door Koeman zijn opgenomen in de selectie.

Aanvallers: Lang, Bergwijn en Summerville

Noa Lang is op de weg terug bij PSV, maar speelde tot nu toe nog maar maximaal zeventig minuten. Ook Steven Bergwijn hebben we nog niet veel in actie gezien bij Ajax en ook hij moet nog werken aan zijn fitheid. Het is aannemelijk dat deze situaties meewegen in de keuze van Koeman om het duo niet te selecteren. Ook Crycensio Summerville heeft de schifiting niet gehaald, maar voor hem is het al een compliment dat Koeman naar hem kijkt. De aanvaller mag zich de komende tijd gaan bewijzen bij West Ham United.