'Van Brederode hard onderweg naar 2. Bundesliga, speler wil direct AZ verlaten'

Update: Huiberts bevestigt vertrek Van Brederode, Duitse club heeft koopoptie

30 augustus om 14:19
Laatste update: 30 augustus om 14:19

Myron van Brederode is hard onderweg om AZ tijdelijk te verlaten. De 21-jarige aanvaller wil dolgraag naar Fortuna Düsseldorf en staat op het punt Alkmaar te verruilen voor de 2. Bundesliga

De Duitse tak van Sky Sports meldt dat AZ en Düsseldorf bijna rond zijn en dat Van Brederode al te graag wil vertrekken. Düsseldorf leek het afgelopen seizoen naar de Bundesliga te gaan, maar na een horrortweeluik met Bochum was het hoogste niveau uiteindelijk niet haalbaar voor de club. Düsseldorf wil nu zo snel mogelijk naar de Bundesliga en kan Van Brederode daar goed voor gebruiken. De club staat momenteel op plek twee in de competitie met zeven punten na drie wedstrijden.

De linksbuiten staat tot 2027 onder contract bij AZ en lijkt het seizoen op huurbasis af te gaan maken in Duitsland. Het is onduidelijk of er een koopoptie bij de deal is inbegrepen. Van Brederode speelt al sinds de jeugd bij de club en maakte het afgelopen seizoen een goede indruk, onder meer in wedstrijden tegen Ajax. 

Update: Max Huiberts, de technisch directeur van AZ, heeft vrijdagmiddag tegenover Ziggo Sport bevestigd dat Myron van Brederode op huurbasis naar Fortuna Düsseldorf vertrekt. De Duitse club heeft wel een koopoptie bedongen voor de vleugelspeler.