Dit zijn de acht tegenstanders van Ajax in de nieuwe opzet van de Europa League

Dit zijn de acht tegenstanders van Ajax in de nieuwe opzet van de Europa League
30 augustus om 13:56

Ajax overleefde flink wat tussenrondes om zich in de groepsfase van de Europa League te plaatsen en weet nu ook wie de tegenstanders zijn. Alle hoofdtoernooien in Europa kennen sinds dit seizoen een flink nieuwe opzet en daarom zijn er maar liefst acht opponenten in de groepsfase. VoetbalNieuws.nl vertelt je wie Ajax allemaal treft. 

Dit zijn de acht tegenstanders van Ajax in de Europa League

Ajax belandde samen met FC Twente en AZ op 30 augustus in de koker voor de loting van de Europa League. Door de nieuwe opzet treft elke ploeg twee clubs uit Pot 1, Pot 2, Pot 3 en Pot 4. In Pot 1, waar de lastigste tegenstanders zitten, neemt Ajax het op tegen SS Lazio en Slavia Praag. Daarmee is de loting voor de potten uit Pot 1 redelijk gunstig: clubs als Manchester United, AS Roma en Tottenham Hotspur worden daarmee ontweken.

In Pot 2 en Pot 4 is Ajax minder lucky. Maccabi Tel-Aviv en het Real Sociedad van Sheraldo Becker zijn de tegenstander uit Pot 2, terwijl het Galatasaray van Hakim Ziyech en Qarabag uit Pot 3 de tegenstander worden. Uit Pot 4 moet Ajax wéér een Turkse club treffen: Besiktas is naast het Letse RFS de opponent.

Alle tegenstanders van Ajax op een rijtje:

SS Lazio (thuis)
Slavia Praag (uit)
Maccabi Tel-Aviv (thuis)
Real Sociedad (uit)
Galatasaray (thuis)
Qarabag (uit)
Besiktas (thuis)
RFS (uit)