Wie is Mads Bidstrup, de Salzburg-middenvelder waar Feyenoord concreet voor is?

Alles over Feyenoord-doelwit Mads Bidstrup
30 augustus om 14:48

Feyenoord is druk bezig op de transfermarkt en een van de genoemde namen is die van Mads Bidstrup. De middenvelder van Red Bull Salzburg is volgens 1908.nl 'de droomkandidaat' van Brian Priske.

Achtergrond en spelersinformatie

Mads Bidstrup wordt op 25 februari 2001 geboren in het Deense Koge. Hij begint met voetballen in de jeugdopleiding van Brondby, waarna hij wordt overgenomen door Kopenhagen om vervolgens naar RB Leipzig te verkassen. Daar maakt hij zijn debuut in het eerste niet.

In 2020 wordt Bidstrup overgenomen door Brentford, waar hij in totaal acht wedstrijden voor speelt. Het leidt tot uitleenbeurten aan Nordsjaelland. In zijn thuisland speelt Bidstrup in totaal twee seizoenen, waarna Red Bull Salzburg hem in 2023 over koopt. In Oostenrijk heeft de middenvelder nu één seizoen achter de rug, waarin hij drie goals maakte in 28 wedstrijden.

Tot een debuut in de hoofdmacht van Denemarken kwam de 23-jarige Bidstrup nog niet. Wel doorliep hij tot nu toe alle jeugdelftallen van het land.

Situatie, marktwaarde en contract

Volgens 1908.nl wil Red Bull Salzburg in ieder geval minimaal het bedrag zien dat de club voor Bidstrup aan Brentford heeft betaald. Dat is 7,5 miljoen euro, minder dan de negen miljoen euro die Transfermarkt.com hem als marktwaarde meegeeft. Of Salzburg Bidstrup makkelijk laat gaan, valt te bezien. Hij is gewoon basisspeler in het elftal van Pepijn Lijnders. Mocht het uiteindelijk niet tot een transfer komen, dan zien we Bidstrup wel snel in De Kuip. Feyenoord treft de Oostenrijkers in de Champions League.