'Barça maakt zich zorgen om blessure Frenkie en adviseert enkeloperatie'

'Barça maakt zich zorgen om blessure Frenkie en adviseert enkeloperatie'

30 augustus om 15:46

FC Barcelona kan nog altijd niet over Frenkie de Jong beschikken en zou de middenvelder nu hebben geadviseerd een enkeloperatie te ondergaan. De Nederlander raakte in april geblesseerd en heeft vanwege zijn fragiele enkel nog altijd geen wedstrijden gespeeld. 

Sport pakt uit met het nieuws dat Frenkie wellicht onder het mes moet. In het radioprogramma 'Tu Dìras' van RAC1 werd al bekend dat de speler nog altijd problemen ervaart in zijn rechterenkel en dat de blessure 'gevoelig' is. Een verkeerde stap of klap op de enkel kan de blessure weer terugbrengen of verergeren, zo luidt het oordeel.

Barcelona maakt zich zorgen om de grootverdiener en zou inmiddels hebben geadviseerd een enkeloperatie te ondergaan. Barça hoopt dat het tot een volledig herstel zal leiden. De Catalanen hebben na het wegvallen van Marc Bernal nog minder opties op het middenveld. Frenkie zou eind september weer mogelijk kunnen spelen, maar de club blijft uiterst voorzichtig met het brengen van de middenvelder. 

Aanvankelijk hoopte Frenkie nog in juni mee te kunnen spelen op het EK, maar door een terugslag ging dat niet door. De speler koos expres voor een 'conservatieve' behandeling om een operatie te voorkomen, maar wellicht is dit toch nodig.