Arsenal weet met tien man niet van Brighton te winnen en verspeelt eerste punten

31 augustus om 15:26
Laatste update: 31 augustus om 15:38

Arsenal heeft een 1-1 gelijkspel behaald tegen Brighton & Hove Albion na een veelbewogen wedstrijd in het Emirates Stadium. Beide ploegen blijven hierdoor bovenin meedraaien.

Arsenal begon sterk en opende de score in de 38e minuut dankzij Kai Havertz. De Duitser profiteerde van een fout van Brighton-verdediger Lewis Dunk, waardoor Bukayo Saka de bal kon veroveren en Havertz op weg zette naar een knappe lob over doelman Bart Verbruggen.

Brighton kwam echter terug in de wedstrijd na de rust. In de 49e minuut kreeg Arsenal-middenvelder Declan Rice zijn tweede gele kaart voor het licht wegspelen van de bal bij een vrije trap, waardoor Arsenal met tien man verder moest. Deze rode kaart bleek cruciaal. Brighton maakte gelijk in de 58e minuut via João Pedro, die een rebound binnenwerkte nadat Yankuba Minteh eerst faalde in zijn poging om doelman David Raya te passeren.

Arsenal probeerde tevergeefs om de leiding weer te nemen, maar Verbruggen hield zijn ploeg overeind met een geweldige redding op een poging van Havertz in de 74e minuut. Ondanks verwoede pogingen in de slotfase slaagde Brighton er niet in om nog een keer te scoren en de volledige buit mee te nemen uit Londen. Timber moest tien minuten voor het einde zichzelf laten wisselen na een botsing. Het is nog niet bekend of hij daarbij een blessure heeft opgelopen.