FC Twente Vrouwen heeft geen kind aan Ajax en wint overtuigend de Supercup

31 augustus om 16:55

FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag met overtuiging de Supercup gewonnen door Ajax met 6-1 te verslaan. Kayleigh van Dooren was de grote uitblinker met drie treffers.

Ajax kwam na een half uur spelen op voorsprong via Lotte Keukelaar. De Amsterdammers konden echter niet lang genieten van de voorsprong. FC Twente sloeg snel terug en Van Dooren zorgde vrijwel direct voor de gelijkmaker. Vlak voor rust zette Van Dooren Twente op een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft maakte Nikee van Dijk de 3-1 en completeerde Van Dooren haar hattrick met een prachtige vrije trap. In het laatste kwartier van de wedstrijd voegde invalster Jaimy Ravensbergen nog twee doelpunten toe, waarmee ze de eindstand op 6-1 bepaalde.

Met deze overwinning veroverde FC Twente Vrouwen voor het derde opeenvolgende jaar de Supercup ten koste van Ajax. Dit succes is een sterk begin van het nieuwe seizoen voor de ploeg van coach Joran Pot. Ajax, onder leiding van debuterend coach Hesterine de Reus, zal echter op zoek moeten naar antwoorden na deze zware nederlaag. Beide teams staan woensdag opnieuw op het veld voor hun halve finales in het minikwalificatietoernooi van de Champions League.