'Toekomst Schmidt onzeker bij Benfica, clubleiding twijfelt na puntenverlies'

'Toekomst Schmidt onzeker bij Benfica, clubleiding twijfelt na weer puntenverlies'

31 augustus om 17:47

Roger Schmidt is zijn positie niet meer zeker als hoofdtrainer van Benfica, meldt A Bola. De Duitse oefenmeester verspeelde in het nieuwe seizoen al twee keer punten met O Glorioso en moet daarom wellicht vertrekken. 

Het Portugese medium meldt zaterdagmiddag dat er vandaag (zaterdag) twee interne vergaderingen plaatsvinden bij Benfica om de prestaties van Schmidt te bespreken. Met vijf verliespunten na vier wedstrijden staat de club op een teleurstellende vijfde plek in de Primeira Liga, terwijl de club vorig seizoen maar liefst tien punten achter kampioen Sporting Portugal eindigde. 

Schmidt verruilde PSV in 2022 voor Benfica en begon zeer sterk aan zijn periode in Portugal. De trainer werd in zijn eerste seizoen bij Benfica landskampioen en maakte indruk in de Champions League, maar het afgelopen seizoen ging dat minder. Er spelen veel oude bekenden bij Benfica, zoals Orkun Kökcü, Fredrik Aursnes en Vangelis Pavlidis. Het is onduidelijk wat een mogelijke trainerswissel zou betekenen voor het drietal.