Update: 'Lingr is rond met oude club, Feyenoord laat speler definitief vertrekken'

'Feyenoord-middenvelder kan deze zomer nog terugkeren naar oude club'
3 september om 01:14
Laatste update: 3 september om 01:14

Feyenoord kan mogelijk snel afscheid nemen van Ondřej Lingr. De 25-jarige middenvelder, die pas sinds vorig jaar in Rotterdam actief is, staat namelijk in de belangstelling van zijn oude club Slavia Praag. Volgens 1908.nl overweegt Slavia serieus om Lingr terug te halen naar Tsjechië.

De situatie rondom Lingr vraagt om zorgvuldige afwegingen van Feyenoord. Door de recente verhuur van Neraysho Kasanwirjo aan Rangers, heeft de club het maximale aantal buitenlandse verhuurspelers bereikt. Dit betekent dat een tijdelijke terugkeer van Lingr naar Slavia Praag niet mogelijk is. Een permanente transfer is daardoor de enige optie, maar de voorwaarden hiervoor zijn nog onduidelijk.

Lingr kwam afgelopen zomer over van Slavia Praag op huurbasis, waarna Feyenoord verplicht werd om hem definitief over te nemen. Nu wordt overwogen om af te zien van verdere betalingstermijnen, wat een snelle terugkeer naar de Tsjechische competitie mogelijk maakt. De transfermarkt in Tsjechië is nog open tot 8 september, wat Slavia Praag de tijd geeft om een deal te sluiten. Lingr speelde tot nu toe 28 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij vier keer scoorde en één assist gaf.

UpdateOndrej Lingr keert definitief terug naar Slavia Praag, meldt fanmedium 1908.nl. De middenvelder vertrekt Feyenoord op permanente basis en verlaat Rotterdam al na één seizoen. Feyenoord had met een verplichte koopoptie te maken voor de speler, maar via deze omweg ontwijken de Rotterdammers dat. Lingr was in 28 wedstrijden goed voor vier assists en een goal.