Dit is het complete speelschema van Ajax in de Europa League

Dit is het complete speelschema van Ajax in de Europa League

31 augustus om 19:59

De loting voor de Europa League heeft bepaald welke acht tegenstanders Ajax gaat ontmoeten in de nieuwe competitievorm van het toernooi. Dit seizoen ziet de opzet van de Europese competities er anders uit; de groepsfase is vervangen door een competitiefase waarin 36 clubs deelnemen. Ajax treft in deze fase acht verschillende clubs, vier in de Johan Cruijff ArenA en vier uit. Inmiddels is ook het wedstrijdschema bekendgemaakt.

Speelschema Ajax in de Europa League

Thuis neemt Ajax het op tegen S.S. Lazio, Maccabi Tel Aviv FC, Galatasaray SK en Besiktas JK. Voor de uitwedstrijden reist de club af naar Slavia Praag, Real Sociedad, FK Qarabag en FK RFS. Na de loting moest er nog een volledig speelschema worden samengesteld, wat enige tijd in beslag nam. Maar uiteindelijk is de planning bekendgemaakt.

Ajax kan op drie manieren doorstromen naar de volgende ronde:

In de top 8: als Ajax bij de beste acht teams eindigt, plaatsen ze zich direct voor de achtste finales. Dit is de meest gunstige optie, omdat het team dan een ronde overslaat.
Plek 9 t/m 24: Als Ajax tussen de 9e en 24e plek eindigt, gaan ze door naar de tussenronde. Eindigt Ajax lager dan de 24e plaats, dan zijn ze direct uitgeschakeld en zit hun Europese avontuur erop.

Wat zijn de Europa League-wedstrijden van Ajax?

Donderdag 26 september, 21.00 uur: Ajax - Besiktas
Donderdag 3 oktober, 18.45 uur: Slavia Praag - Ajax
Donderdag 24 oktober, 18.45 uur: FK Qarabag - Ajax
Donderdag 7 november, 21.00 uur: Ajax - Maccabi Tel Aviv
Donderdag 28 oktober, 21.00 uur: Real Sociedad - Ajax
Donderdag 12 december, 21.00 uur: Ajax - Lazio
Donderdag 23 januari, 21.00 uur: FK RFS - Ajax
Donderdag 30 januari, 21.00 uur: Ajax - Galatasaray