Waarom is een deel van de tribune leeg bij Willem II - Sparta Rotterdam?

Waarom is een deel van de tribune leeg bij Willem II - Sparta Rotterdam?

31 augustus om 22:14

Willem II ontvangt zaterdagavond Sparta Rotterdam in het Koning Willem II Stadion. Ondanks de belangrijke wedstrijd zal een groot deel van de fanatieke aanhang ontbreken. Waarom is dat? VoetbalNieuws legt het je uit.

Waarom is een deel van de tribune leeg bij Willem II?

De tribunes aan de Kingside, normaal gesproken een bastion van geluid en sfeer, zullen opvallend leeg blijven. Het is een opvallende situatie voor zo'n cruciaal duel in de competitie. Supporters van Willem II vragen zich af waarom ze hun team niet kunnen aanmoedigen vanaf hun vertrouwde plek.

De oorzaak van deze situatie ligt bij een straf die door de KNVB is opgelegd. Tijdens eerdere wedstrijden, zoals die tegen Telstar vorig seizoen, is er vanuit de Kingside herhaaldelijk vuurwerk afgestoken. Dit gedrag heeft geleid tot sancties voor de club, waaronder het sluiten van de vakken A, B en C tijdens de wedstrijd tegen Sparta. Seizoenkaarthouders kunnen zelfs geen tickets aanschaffen voor andere tribunes.

Algemeen directeur Merijn Goris heeft opnieuw een oproep gedaan om vuurwerk thuis te laten, om verdere straffen te voorkomen. De situatie is pijnlijk voor de club en de goedwillende supporters, die hun team juist wilden steunen in deze belangrijke wedstrijd.