Wedstrijdverslag PSV - Go Ahead Eagles

PSV heeft geen kind aan Go Ahead Eagles, maar ziet De Jong uitvallen met blessure

1 september om 18:40
Laatste update: 1 september om 18:40

Voor de vierde keer op rij heeft PSV weten te winnen in de Eredivisie. Ditmaal was de formatie van Peter Bosz te sterk voor Go Ahead Eagles. Hoewel er veel goed nieuws was vanuit Eindhoven moest Luuk de Jong het veld wel verlaten met een blessure.

Het zijn turbulente weken voor Peter Bosz en PSV. Het transferwindow zal bijna gaan sluiten, maar vlak voor de Eindhovenaren hun selectie rond moeten hebben stond het Eredivisieduel met Go Ahead Eagles op het programma. Rick Karsdorp werd als versterking voor de defensie gehaald, maar de 29-jarige zat daags na zijn presentatie nog niet bij de selectie. Daarmee lag er wederom een puzzel voor Bosz om het achterin neer te zetten. Matteo Dams kreeg uiteindelijk de voorkeur en daarmee maakte de Belg zijn basisdebuut voor PSV.

Vroeg in de wedstrijd dacht Go Ahead Eagles al op voorsprong te komen. Na slechts enkele minuten was er een enorme kans via Mathis Suray, maar eerder in de aanval stond spits Finn Stokkers buitenspel. De vlag ging omhoog en dus ging de kans verloren. Het zou mogelijk de eerste treffer voor Go Ahead zijn geweest tegen PSV sinds 13 augustus 2022. Toen wonnen de Eindhovenaren uiteindelijk met 2-5 op bezoek in Deventer, maar Isac Lidberg en Oliver Valaker Edvardsen waren toen trefzeker. In de drie onderlinge duels die daarop volgde won PSV telkens en hield het de nul.

Ondanks de kansen voor de uitploeg was het uiteindelijk toch PSV dat het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde. De ploeg van Bosz had het moeilijk in de beginfase, maar de eerste grote kans was wel meteen raak. Guus Til kreeg de bal op een presenteerblaatje na slecht verdedigen van Go Ahead Eagles en de middenvelder wist wel raak met die kans. Zonder Luca Plogmann ook maar een kans te geven schoot Til binnen en zo scoorde hij voor de tweede wedstrijd op rij het openingsdoelpunt voor PSV. Ook tegen Almere City was de 26-jarige als eerste trefzeker. Tevens betekende het de 54ste wedstrijd op een rij met een doelpunt voor PSV. Het eerdere record, uit 2016, ook in handen van de Eindhovenaren werd daarmee geëvenaard.

Het duurde niet lang voor ook de tweede treffer van de wedstrijd achter doelman Plogmann viel. Een heerlijke aanval van de Eindhovenaren werd door Hirving Lozano binnen gewerkt. Hij verscheen oog-in-oog met de Go Ahead Eagles-doelman na een assist van Luuk de Jong. Vlak na het doelpunt kwam er echter minder goed nieuws voor Bosz. Wederom betrof het een blessure. Na een duel greep De Jong naar zijn heup en been en zag het er niet goed uit. Ricardo Pepi moest zich meteen klaarmaken voor een invalbeurt, maar deze werd kort uitgesteld. De Jong probeerde het nog even binnen de lijnen, maar uiteindelijk moest hij toch geblesseerd het veld ruimen. Met een grimas kwam hij naar de bank waar zijn behandeling meteen verder ging.

Na de rust ging PSV verder met domineren. Go Ahead Eagles kwam er niet aan te pas en al snel leek Pepi voor de 3-0 te tekenen. Na een mooie pass van Tillman kon hij schieten, maar de lat stond de treffer in de weg. Dat zou niet de zaak zijn bij de poging van Joey Veerman. De middenvelder stond geheel vrij in de zestienmeter van de Eagles en hij schoof koelbloedig binnen. Wederom was het een pass van Tillman. De kans ontstond na wederom slecht uitverdedigen van de Deventenaren en PSV maakte daar graag gebruik van. Het was al het vijfde PSV-doelpunt waarbij Veerman dit seizoen betrokken was.

Het zou niet tot een vierde treffer van PSV komen. Bosz koos ervoor om jongelingen Tycho Land en Isaac Babadi ook nog speeltijd te geven en dus vielen zij vijf minuten voor tijd in. Op de beginfase van Go Ahead na was er geen enkele kans voor de Deventenaren en dus hield Walter Benitez zijn doel schoon. Dat gebeurde nog niet eerder dit seizoen, want tegen RKC Waalijk, Heracles Almelo en Almere City kregen de Eindhovenaren telkens een doelpunt tegen. Go Ahead Eagles lukte het niet en zo boekte PSV een 3-0 overwinning.