Koeman roept debutant op als vervanger van Van de Ven

Jan Paul van Hecke opgeroepen voor het Nederlands elftal
1 september om 19:50
Laatste update: 1 september om 19:50

Jan Paul van Hecke is door Ronald Koeman opgeroepen als vervanger voor Micky van de Ven. Laatstgenoemde heeft zich voor het Nederlands elftal afgemeld vanwege een blessure. Niet eerder zat Van Hecke bij de selectie.

Van de Ven heeft zichzelf afgemeld voor de Nations League-wedstrijden van het Nederlands elftal vanwege naweeën van een blessure. De centrale verdediger zat niet bij de wedstrijdselectie van Tottenham Hotspur en is ook niet wedstrijdfit. Wel trainde Van de Ven afgelopen week mee, maar herstellen lukte hem nog niet. Koeman moest daardoor doorschakelen en kwam bij Van Hecke uit.

Bij speelde Van Hecke tot nu toe de volledige minuten in alle Premier League-wedstrijden. Hij verliet de Eredivisie in 2020 door NAC Breda in te ruilen voor The Seagulls. Hij werd meerdere malen verhuurd aan onder andere SC Heerenveen, maar sinds afgelopen seizoen maakt de 24-jarige indruk in Engeland. Hij speelde al acht interlands voor Jong Oranje, maar tot een debuut in het Nederlands elftal kwam het nog niet.

Op zaterdag 7 september zal Nederland het eerste Nations League-groepsduel spelen tegen Bosnië en Herzegovina. Op maandagavond 2 september komen de selectiespelers bij elkaar in Zeist. Ook staat de tweede groepswedstrijd op de planning tijdens de komende interlandbreak. Drie dagen na het treffen met Bosnië komt Duitsland op bezoek.