PSV troeft Ajax af en presenteert Joel Ndala als nieuwe aanwinst

PSV troeft Ajax af en presenteert Joel Ndala als nieuwe aanwinst
3 september om 11:03

PSV heeft zich verzekerd van de komst van Joel Ndala. De talentvolle vleugelaanvaller van Manchester City tekende vandaag een contract bij de club, zo werd bevestigd via de officiële clubkanalen van de Eindhovenaren. Ndala, die ook in de belangstelling stond van Ajax en AC Milan, kiest daarmee definitief voor een toekomst in Eindhoven.

De achttienjarige Ndala wordt in eerste instantie gehuurd van Manchester City, met een optie tot koop. PSV heeft hiermee een strategische zet gedaan om de concurrentie af te troeven. Vooral Ajax had de Engelse tiener op de radar als mogelijke vervanger van Carlos Forbs, maar kwam niet concreet in actie. Ndala zal zich in eerste instantie aansluiten bij Jong PSV om ervaring op te doen in de Keuken Kampioen Divisie. De verwachting is dat hij op termijn de plaats van Hirving Lozano kan innemen, die in januari naar San Diego FC vertrekt.

Ndala maakte afgelopen zomer nog zijn debuut onder Pep Guardiola tijdens de voorbereiding van Manchester City, maar door de hevige concurrentie bij de Engelse topclub was een doorbraak in het eerste elftal onwaarschijnlijk. PSV ziet in Ndala een veelbelovend talent dat op termijn het verschil kan maken in de Eredivisie.