Officieel: Feyenoord versterkt defensie met Zwitserse international Lotomba

Officieel: Feyenoord versterkt defensie met Zwitserse international Lotomba

2 september om 18:12
Laatste update: 2 september om 18:42

Feyenoord heeft officieel Jordan Lotomba binnengehaald als de vervanger van Lutsharel Geertruida. De Zwitserse rechtsback komt over van OGC Nice en is gepresenteerd via de clubkanalen van de Rotterdamse club. Met zijn komst heeft trainer Brian Priske een belangrijke positie in de verdediging opnieuw ingevuld.

Lotomba, die acht keer uitkwam voor het nationale elftal van Zwitserland, tekent een meerjarig contract in De Kuip. Feyenoord betaalt naar verluidt een aanzienlijk deel van de transfersom die het ontving voor Geertruida, die voor 25 miljoen euro naar RB Leipzig vertrok. De exacte transfersom voor Lotomba is niet bekend, maar zijn marktwaarde wordt geschat op acht miljoen euro. Lotomba tekent een contract tot 2028 in Rotterdam. 

De 25-jarige Lotomba speelde sinds 2020 voor OGC Nice en kwam in vier seizoenen tot 143 officiële wedstrijden voor de Franse club. Zijn ervaring in zowel de Ligue 1 als de Zwitserse competitie bij clubs zoals Young Boys en Lausanne-Sport maakt hem een waardevolle toevoeging aan de selectie van Feyenoord.

Met de komst van Lotomba heeft Feyenoord zijn defensie versterkt, die door het vertrek van Geertruida enigszins was verzwakt. Bart Nieuwkoop en de jonge Givairo Read waren tot nu toe de enige opties voor de rechtsbackpositie, maar met Lotomba heeft Priske een ervaren en veelzijdige verdediger tot zijn beschikking. Lotomba zal naar verwachting direct in de basis starten bij de eerstvolgende wedstrijd van Feyenoord.